Dynamiskt ljus och ett strategiskt styrningstänk på äldreboendet

Äldreboendet på Södra Centralgatan i Gävle är det första inom omsorgsföretaget Humanas där man medvetet har satsat på dynamiskt ljus och ett strategiskt styrningstänk.

Där finns 81 lägenheter uppdelade i tio avdelningar på fem våningsplan. Somliga är avsedda för dementa, resten för åldringar som av andra skäl inte längre klarar av att bo kvar hemma. Varje avdelning har kök och ett öppet gemensamt vardagsrum, varje lägenhet en tv med wifi-uppkoppling. Alla plan har inglasade balkonger, här finns en innergård och takterrass med bastu. Humana Gävle är dock inte någon privat lyxvariant för rika pensionärer. Se det hellre som ett pilotprojekt där ny teknik testas. Så här skulle alla framtida äldreboenden kunna bli. Med en ambitiös beställare, som vill satsa lite extra.

Läs mer om projektet

Fler smarta exempel